Coin Perdu (e. Sj’s Caviar) fortsatt obesegrad

Från Sulkysport

Fortsatt obesegrad

Sjunde starten, sjunde segern.
Svante Båths Uppfödningslöpsvinnare Coin Perdu (e. S.J.’s Caviar) gav bästa tänkbara besked i sitt genrep inför det stundande E3-kvalet.
 I brist på andra, passande öppna treåringslopp fick Coin Perdu ge sig till Sundsvall och starta från 40 meters tillägg, men det vållade inga som helst problem.
Blott sex fanns med i den ursprungliga startlistan och när Harmon Boko (e. Muscle Hill) därtill ströks för att inte varit i tävlingsmässigt skick var de bara fyra kvar att runda.

Coin Perdu efter segern i torsdagskvällens genrep inför de stundande E3-kvalen.

Det valde Adielsson att göra in på slutvarvet för att låta hästen testa på att gå först.
– Jag tror han gick i ledningen i ett lopp som tvååring i Örebro, men jag ville testa idag och se hur han reagerade. Han var lite ofokuserad, men jag är ruskigt nöjd med hur han kändes. Så mycket som det var kvar i honom idag har jag aldrig haft. Jag hade kunnat köra i 500 meter till i samma tempo, sade Adielsson.

Tempot, ja. 1.14,1/2.180 meter skrevs segertiden till efter att hästen avslutat 1.13,3 sista varvet och 1.11,5 sista halvvarvet.

Det utan skor på samtliga fyra hovar för första gången någonsin samt med jänkarvagn. Ett test i ”vardagssammanhang” med andra ord för att se så det fungerade och inte gav ett bakslag i E3-kvalen som avgörs på Färjestad den 18 juni.

Där kommer det krylla av toppfina treåringar som kommer jaga de tolv finalplatserna och den slutliga segerchecken på 950.000 kronor.

Fram tills dess råder i vilket fall ingen tvekan om att det är Coin Perdu som är kullens kung.”