Dream Vacation dottern Clara B.R fortfarande obesegrad!

Det är mycket som tyder på att den fina Dream Vacation dottern Clara B.R nästa helg kommer att koras som vinnare i det norska stokriteriet. Igår vann hon sitt försökslopp i överlägsen stil på den klart snabbaste försökstiden 15.2 och det såg ut att finnas en hel del sparat vid målgång. Clara B.R har nu fyra raka segrar och hon har ännu inte varit i närheten av att åka på en förlust. Hennes största merit är segern i Märta Louises Minneslopp.

Clara B.R är halvsyster med stall Goops ”gamla” överlägsna kulltopp Muscles Wiking B.R. Hon är efter Dream Vacation, har Credit Winner som morfar och Lindy Lane som mormorsfar – en mycket intressant centrallinje. När man har ston efter Credit Winner som också har Valley Victory i sitt blod så verkar det vara ett plus att hitta en hingst som också har Valley Victory i sitt blod. På 20 sådana hästar i Blodbanken födda senast 2010 hittar man Formula One, Muscles Wiking BR och Wheeling N Dealin. Plus då även Clara B.R (hon finns inte med i Blodbanken) som också har Valley Victory:s blod från hingstsidan eftersom han är morfar till Dream Vacation. Såhär ser Clara B.R ut om man lägger upp henne som en testparning i Blodbanken: http://blodbanken.nu/servlet/GetBBData?breed=warm&sire=Dream+Vacation&dam=Sappho+Blue+Chip&test=S%F6k

Clara B.R:s mamma Sappho Blue Chip var talangfull. Hon gjorde bara åtta starter som 2 åring och vann 4 av dessa och tjänade 76 TUSD. Mormor Pretzel Hanover var en jättetalang som spåddes en lysande framtid då hon vann på 12,0 som 2-åring. Hennes tränare Trond Smedshammer sade efter det loppet: ”Detta tror jag är det bästa 2-åriga stoet i USA”. Clara B.R kommer ur det urstarka Lady Ann Reed-mödernet där stjärnor som S.J.´s Caviar, Supergill, Steinlager, Tarport Frenzy, Peaceful Way, Toss Out, Russel November, Muscles Wiking B.R och många fler kommer ifrån. Häromveckan visade sig ytterligare en stjärna från detta möderne då den 2 åriga Cooler Schooner travade smått osannolika 09.3 på (den hypersnabba) 1000 meters banan Pocono Downs.

Global Farm äger en halvsyster till Sappho Blue Chip vid namn Alanis Blue Chip. Hon har bland annat lämnat True Blue For You (e Yankee Glide) som har ett segerrekord i Sverige på 11.8ak.

Värst emot i finalen är förmodligen Anna Forssells norska Yankee Glide sto Piece of Work samt Björn Goops Dream Vacation dotter Claudia B.R som vunnit 2 av 4 lopp och som var trea efter Clara B.R i finalen av Märta Lousies Minneslopp. En tredje som har outsiderchans är Rite On Line dottern Sweet Va Bene som vann sitt uttagningslopp i komfortabel stil från ledningen. Hon är uppbyggd på en i teorin trevlig kombination både blodsmässigt och exteriört: Rite On Line på ett Pine Chip sto. Det finns bara två tidigare sådana hästar i Blodbanken och båda måste man säga har gjort det jättebra: segerstaplaren Rite On Win och även Captain On Line.