Global Tess, Global Winner, Global Writer och E3-finalister….

Segrarna fortsätter att rulla in, Global Tess åkte till Norge och Momarken vilket resulterade i seger tillsammans med Per Nilsson i vagnen, segertiden skrevs till 16,1a/2140m. Sedan var det Global Winners tur att vinna, efter snabba 11,5 sista 500m, bärgades segern mycket tryggt. Detta var Global Winners andra start i livet och tillika andra seger i livet, så Kontio/Winner har nu 2 av 2 tillsammans. Obesegrad är även Johan Untersteiner tränade Global Writer, som i livets första start segrande direkt. Trots galopp kunde ekipaget vinna tryggt med två längder.

 

Idag kördes försöken till E3, där vi hade två mycket fina vinnare i form av Global Withdrawl och Global Welcome,

Global Withdrawl och körande Erik Adielsson kunde inte riktigt vara med från start, men övertog ledningen in i första sväng och sedan var det aldrig någon som kunde utmana Global Withdrawl som vann på 14,3a/2.140m och segern var värd 100.000kr. Global Withdrawl startar från bricka 4 i finalen som körs 30 juni på Färjestad.

Global Welcome som startade från ett åttondespår, trampade iväg fint från start och kunde överta ledningen efter 400 meter. Väl där var Welcome fullständigt ohotad. Segertiden skrevs till 15,1a/2140m och det såg ut att finnas massvis med krafter sparade till finalen där Welcome startar från bricka 2 bakom bilen.