Global Un Poco i Treåringseliten på 11,5

Från Sulkysport ”Tuffa lopp gång på gång spelar ingen roll.
Global Un Poco (e. Conway Hall) visade ännu en gång vilken enorm kämpe han är när han avgjorde Treåringseliten från dödens.

Svante Båths häst gjorde sin åttonde start för året och har fått ”brottas” mest varje gång, men det verkar inte spela någon roll.
Nu fick han ta dödens på Twist of Fate (e. S.J.’s Caviar) i Treåringseliten i ett tempo strax under 1.12 hela vägen, men det spelade ingen roll.
Twist of Fate såg ut att sitta på trumf vid utgången av slutkurvan, men när det drog ihop sig tog Global Un Poco fram sin allra främsta egenskap; löpskallen.
Det tog honom förbi och till seger på 1.11,5a/1.640 meter vilket var en tangering av Jontte Boys löpningsrekord.
– En riktig krigare; jag känner en otrolig glädje. Det här är en riktig krigare som är nere i skyttegraven varje gång jag kör, men som kommer ut därifrån som en hjälte. Jag hade stor respekt för Twist of Fate som jag trodde skulle göra ett topplopp idag över den här distansen och valde därför att sätta upp farten på utsidan och styra vårt öde. Det var nog tur för att vi fått gå i tredjespår sista 600 meterna istället så är jag osäker på om vi löst uppgiften, sade körande Erik Adielsson.

Svante Båth fyllde i hur imponerad han är av hästens sätt att anta utmaningen, gång efter gång.
– Han har helt rätt Erik. Den här har blåstället på hela tiden. Vi har startat honom hårt i år och matchat tufft, men när han kommer ut en sådan här dag så vet han om att han har ett jobb att göra. Wenche Lundberg som sköter hästen behandlar honom som att det är hennes barn och det märker vi tränare, berömde Båth.

Framtiden?
– Vi var lite inne på att gå för korta E3 och hoppa långa E3, men jag ska ta ett snack med ägaren nu så får vi se vad vi kommer fram till, sade Båth.

Global Un Poco är sin mammas Share The Promise första svenskfödda avkomma. Amerikanskan lämnade innan importen till Sverige stoet Pledge Allegiance (e. Donato Hanover) som också tävlade bra, tolv segrar i Svante Båths regi och Global Farms ägo.

Global Un Poco var finalist i Uppfödningslöpningen ifjol, men lämnade det loppet utan att tjäna några prispengar.
Desto mer har det blivit i år. Efter dubbla segrar i Margaretas tidiga unghästserie, Active Bowlers lopp, Breeders Crown-försök samt Vårfavoriten har år 2017 inbringat 1.350.000 kronor i och med söndagens triumf! ”