Sjunde raka för Global Tailwind

Från Travronden ”I slutet av november vann Global Tailwind ett så kallat breddlopp på Sundbyholm. Det blev startsignalen och fröet till en närmast osannolik utveckling för den nu fyraårige valacken efter Dream Vacation.

När han som storfavorit lekte med motståndet i spets runtom i lördagskvällens inledande V65-lopp noterade han nämligen sjunde segern på raken. Tränaren Jörgen S Eriksson var givetvis belåten:
– Jag trodde att det skulle bli tufft i ett litet fält med mer meriterade hästar på tillägg, men det var aldrig några bekymmer och det var ju tacksamt att vi fick börja så lugnt. Hästen har en ruskig långspurt och det kändes kanonbra hela vägen. Men sju raka är fantastiskt, man tror inte att det är sant.

Global Tailwind fick spatsera som han ville, ökade successivt och dansade lätt undan via 1.12 sista 700. Detta sedan han öppnat i 21-fart första 1 000 och avverkat de två första varven på 1.18,5. Segertiden skrevs till 1.17,2/2 640 meter med krafter kvar.

Nästa start?
– Han får ta det lugnt i tre veckor, sedan är det dags att leta lopp igen.

Jörgen gladde sig också åt en tränar- och ägareseger i amatörloppet som leddes runtom av Global Theory med Andreas Peterson i sulkyn.
– Hon satt fast i årsdebutenoch jag trodde på bra chans. Det blev också väldigt lätt, förklarade segerkusken. Han fick inleda med beskedliga 1.23 första kilometern med Caipirinha Razz utvändigt och lämnade sedan fältet sista 300. Segertid 1.178,2/2 140auto.”